Wat Facebook’s Metaverse betekent voor Crypto

Wat Facebook’s Metaverse betekent voor Crypto

Spread the love

Het bedrijf dat voorheen bekend stond als Facebook, maakt een dubbele inval in de metaverse en crypto. Facebook is onlangs omgedoopt tot Meta Platforms om zijn nieuwe focus op het bouwen van de metaverse aan te geven. Meta Platforms heeft ook cryptocurrency-projecten aan de gang, zoals Diem en het onlangs gelanceerde Novi-portemonnee-pilotprogramma. De metaverse (of metaverse) zou de behoefte aan digitale inheemse valuta zoals crypto’s kunnen vergroten.

Motley Fool-problemen Zeldzame “all-in” koopwaarschuwing

Het idee van de metaverse bouwt al jaren momentum op, maar de beslissing van Facebook om te rebranden als Meta Platforms (NASDAQ:FB) heeft het technische concept in het reguliere bewustzijn gekatapulteerd. Schijnbaar heeft elke media-outlet het over de metaverse en hoe het ons leven voor altijd zou kunnen veranderen.

Maar de metaverse — dit idee van een digitale wereld die het internet zelf belichaamt, toegankelijk via een virtual reality-headset — gaat veel verder dan videogames en gedeelde ervaringen via internet. toekomst van ripple is positief. Meta Platforms heeft ook plannen voor cryptocurrency in de maak, aangezien verdere verankering van de digitale wereld in het dagelijks leven ook het script zal herschrijven over wat het betekent om iets te kopen en te bezitten.

 

Facebook rebrandt, net zoals het zijn crypto-project heeft omgedoopt

De naamsverandering van Facebook in Meta Platforms is slechts het laatste signaal dat het bedrijf ambities heeft die veel verder gaan dan het runnen van een enorm social media-imperium met miljarden gebruikers. Het bedrijf werkt al een paar jaar aan zijn eigen blockchain en cryptocurrency, eerst bekend als Libra, maar later omgedoopt tot Diem na controle door de overheid. Diem blijft in de wacht omdat het nog geen goedkeuring heeft gekregen in de VS als een digitaal betalingsplatform.

Wat heeft dit met Meta Platforms te maken? Cryptocurrency en de metaverse zijn meer met elkaar gecorreleerd dan velen zich realiseren. De term metaverse dateert uit het sci-fi-boek Snow Crash uit 1992 van Neal Stephenson. En naarmate het internet groeide, was een valuta die is gebouwd voor de uitwisseling van digitale activa het oorspronkelijke idee achter Bitcoin (CRYPTO:BTC). De opkomst van Bitcoin heeft geleid tot duizenden andere “altcoins” en blockchain-netwerken, waarvan er vele verschillende pijnpunten in de digitale economie proberen op te lossen.

Blockchain-ontwikkelaars grepen al vroeg in op het idee van de metaverse. Naarmate het dagelijkse gebruik van digitale tools en entertainment toeneemt, neemt ook het eigendom van digitale assets in de loop van de tijd toe. Maar hoe garandeer je de rechten op een virtueel item, zoals een kunstwerk, muziekwerk of een item uit een videogame? Nog meer tot nadenken stemmend, wat dacht je van digitale versies van persoonlijke items zoals kleding en accessoires? Dat is waar blockchain-technologie om de hoek komt kijken.

 

Een vroeg gebruik van NFT’s op basis van een blockchain was digitale kunst, maar het zou het weefsel van de metaverse zelf kunnen worden dat garandeert dat de virtuele dingen die je bezit in je digitale alternatieve leven niet worden gestolen.

 

Radicaal

Dit is allemaal behoorlijk radicaal, maar het idee werd ruwweg benaderd en gevisualiseerd door Stephen Spielbergs verfilming van de roman Ready Player One door Ernest Cline. En daarom zijn de metaverse focus van Facebook en Diem-cryptocurrency zo belangrijk. Gelijktijdig met de constructie van een gedeelde virtuele wereld waar mensen kunnen rondhangen, communiceren en zaken doen, bouwt het bedrijf ook een financieel kader op van waaruit gebruikers hun digitale items ook kunnen kopen en opslaan.

 

De metaverse zou de deal voor gedecentraliseerde digitale valuta kunnen sluiten

Om zeker te zijn, het is nog te vroeg voor de metaverse en cryptocurrencies. In feite zei de nieuw gedoopte CEO van Meta Platforms, Mark Zuckerberg, tijdens de winstoproep voor het derde kwartaal van 2021 dat de werkelijke financiële resultaten pas veel later dit decennium betekenisvol zullen zijn voor de metaverse (en waarschijnlijk voor het gerelateerde cryptoproject).

Maar er wordt al geëxperimenteerd met dit project. polkadot voorspelling is positief. Terwijl Diem (en zijn bankpartner Silvergate Capital (NYSE:SI)) in de coulissen wacht, lanceerde Meta Platforms onlangs een crypto-portemonneeproject genaamd Novi (dat, verrassend genoeg, ook werd omgedoopt tot en voorheen bekend als Calibra).

Het proefprogramma voor digitale portemonnees zal de stablecoin Paxos (CRYPTO:PAX) en partners met Coinbase Global (NASDAQ:COIN) gebruiken om een ​​kleine groep gebruikers in de VS en Guatemala in staat te stellen peer-to-peer grensoverschrijdende geldoverdrachten (bekend als overmakingen). De geldovermakingsindustrie verwerkt honderden miljarden dollars per jaar en is zeer winstgevend, en Novi hoopt het proces van geldoverdracht tussen gezinsleden te versnellen en tegelijkertijd kosten te besparen. Voorlopig is Novi gratis te gebruiken.

 

Vroege experimentfase

Kortom, we bevinden ons in de vroege experimentfase voor crypto’s en de metaverse, Novi is slechts een van die experimenten door het bedrijf dat voorheen bekend stond als Facebook. Maar als Meta Platforms zijn ambities waarmaakt, zou het een van de meest robuuste computerplatforms kunnen hebben die video games en apps, een betalings- en activabeveiligingssysteem en alle ondersteunende infrastructuur erachter tegen het einde van de jaren 2020. Een lappendeken van andere interoperabele blockchains (zoals Ethereum), apps (zoals die gebouwd zijn door Unity Software) en infrastructuur (zoals halfgeleiders ontworpen door NVIDIA) op basis van echt gedecentraliseerde principes zouden de belangrijkste rivalen van Meta Platforms kunnen zijn.

 

Met andere woorden, Meta Platforms en zijn miljarden maandelijkse gebruikers van sociale media sluiten de deal bijna af: digitale valuta en activa blijven voor altijd bestaan. Nu begint de race om de beste metaverse te bouwen met een ondersteunende digitale asset-ervaring.

 

 

 

Neil White

Categories

Calendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ads

Investeren in de juiste financiële producten

Investeren in de juiste financiële producten kan u verschillende voordelen bieden, variërend van de bescherming van uw hoofdkapitaal tot het rendement op uw investering. U wordt ook beloond met een verbeterde financieringsstructuur waarmee u uw werkkapitaal efficiënter kunt beheren . Kortom, uw financiën zullen meer georganiseerd en beter in staat zijn om de economische neergang te weerstaan.

De beste manier om te bepalen welk financieel product aan uw behoeften past, is contact opnemen met een financieel adviseur of makelaar. Deze personen zullen kunnen uitleggen hoe de producten werken en u helpen bij het maken van de meest opgeleide beslissing koop de beste grafische rekenmachine. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat het product dat u kiest een goede investering moet zijn die u een rendement zal opleveren dat evenredig is met de tijd, inspanning en het geld dat u erin investeert.

Wat is een bouwverbetering?

Over het algemeen is een bouwverbetering een waardevolle toevoeging of verbetering aan een bestaand gebouw. Het is bedoeld om het hulpprogramma, de waarde en de duurzaamheid van gebouwen te verbeteren.

Verbeteringen zijn over het algemeen permanent. Ze kunnen reparaties of nieuwbouw omvatten. Het is belangrijk om te bepalen of een verbetering belastbaar is Construction/Home improvement. Over het algemeen zijn sommige soorten werk niet belastbaar, terwijl andere dat zijn.

Over het algemeen zijn bouwbedrijven verantwoordelijk voor het innen van omzetbelasting op de verkoop van bouwmaterialen en -diensten. Niet alle staten vereisen dit echter. Sommige arbeidskosten in verband met reparaties en onderhoud zijn bijvoorbeeld niet belastbaar. Hoe dan ook, arbeidskosten moeten afzonderlijk op de factuur worden gespecificeerd.

Auto -rijtips voor beginners en experts

Of je nu een beginnende chauffeur of een ervaren veteraan bent, er zijn enkele basisprincipes van autorijden waar je rekening mee moet houden leren voor je oefenexamen auto. De bedieningselementen van de auto leren, zoals de versnellingen, is een goede manier om ervoor te zorgen dat je klaar bent om achter het stuur te komen.