Verlengen van de levensduur

Verlengen van de levensduur

Spread the love

Het is gemakkelijk, en het kan worden samengevat in dingen: juist gebruik en juiste opslag. Zonder deze beste praktijken kan uw reddingsvest al lang voor het vijfde jaar de geest geven. Dus wilt u een sup plank kopen let hier dan goed op. Dit geld echter ook voor het vis sup board Volg de onderstaande aanbevelingen op:

Schoonmaken

Maak het reddingsvest schoon voordat u het opbergt: Zout water, modder, algen en schimmel moeten onmiddellijk na uw wateractiviteiten van het vest worden verwijderd. Maak het met de hand schoon met milde zeep en schoon water.

Goed drogen voordat u het opbergt: Hang je vesten te drogen in een goed verluchte ruimte. Laat het vest indien mogelijk in de zon drogen – drogen versnelt de slijtage.

Controleren

Grondige controles: Na het wassen en drogen van het reddingsvest, controleer op tekenen of bewijzen van scheuren, scheuren en gaten. Controleer of alle riemen goed vastzitten en of alle onderdelen correct functioneren.

Goed opbergen

Op een koele en droge plaats opbergen: Berg reddingsvesten na reiniging en inspectie op een koele, droge en donkere plaats op. Vermijd elke vorm van compressie in de opslagruimte, want dit verplettert de vesten en vermindert hun drijfvermogen.

Bewaar geen bevuilde reddingsvesten. Vlekken voeden schimmel en meeldauw, en deze verzwakken de stoffen en vernietigen de prestaties van het vest.

Berg natte vesten niet op: Natheid kweekt schimmel en meeldauw, die de structurele sterkte van de stoffen aantasten.

TEST GOED VOOR GEBRUIK

Als u een reddingsvest op de juiste manier gebruikt en bewaart, kan het tot tien jaar of zelfs langer meegaan. Bij oneigenlijk gebruik kan het snel misgaan. Voordat u het water opgaat, moet u testen of u wel op het juiste vest vertrouwt. U kunt met schuim gevulde reddingsvesten testen door ze te dragen en te dobberen in beperkte wateromstandigheden. Een goed functionerend vest past goed en houdt u gemakkelijk drijvend.

Het vest mag in het water niet boven uw schouders uitkomen. Als u niet veilig drijft met het reddingsvest, kan dat betekenen dat de stof of het schuim binnenin het vest zijn drijfvermogen heeft verloren. Geen reparaties – het vest moet worden vervangen. Voor een opblaasbaar reddingsvest: draag het vest en ga in een afgesloten waterruimte. Het vest moet op de juiste manier passen. Als u niet efficiĆ«nt en veilig kunt drijven, kan dat betekenen dat de C02-tank leeg is of dat er schade is aan de stof en andere onderdelen van het vest.

Neil White